Vrste bebina placa

PLAČ ZA PRSIMA

 Dijete snažno plače i plač se pojačava. Pokazuje da je gladno tako što gura šakice u usta ili traži vaše dojke kad ga primite na ruke. Ostali znakovi su nagli pokreti očiju, otvaranje usta i plaženje jezika

 TIHI PLAČ ZBOG NEUGODE 

Dijete je plačljivo i kao da jadikuje. Vjerojatno ga malo muče grčići, vruće mu je, želi podrignuti… Provjerite pelenu, provjerite je li gladno, je li pretoplo odjeveno pa ga na kraju utješite milovanjem na rukama. 


SPAVA MI SE 

Umorno dijete plače glasno i nervozno pokreće tijelo. Trlja okice šakicom. Prvo ga smirite na rukama, a zatim podojite i stavite spavati

BOL


 Snažan plač kojeg često prati ukočenost tijela, mahanje rukicama, grč u licu, čvrsto zatvorene oči te svijanje nožica prema trbuhu. Ako osjetite da je dijete toplo, izmjerite mu temperaturu.



 IZNENADAN STRAH ILI LJUTNJA

 Izrazito prodoran plač kojeg je teško zaustaviti. Pokušajte nježno govoriti, pjevušiti, a ako to ne pomaže, uključite usisavač, sušilo za kosu ili na neki drugi sličan način odvucite djetetovu pozornost. DOSADA Djeca plaču kad ne znaju kako bi se sama zabavila. Plač iz dosade zna biti vrlo glasan i prodoran, ali dijete se brzo smiruje kad mu se posvetite. To nije razmaženost, nego želja za vašom blizinom, ljubavlju i druženjem.










roditelji.hr
Podijelite :

Objavi komentar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Svijet beba - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger