Znate li šta je „lotus birth“? (video)

Ovaj izraz koristi se za porođaj nakon kojeg se ne prekida pupčana vrpca dok sama ne otpadne, ponekad i tek nakon 10 dana.

 Sve veći broj žena u svijetu odlučuju da ne prekidaju pupčanu vrpcu sve dok sama ne otpadne u tkz. potpuno prirodnom rođenju „lotus birth“.

 Lotus birth, ili neprekidanje pupčane vrpce znači da majka radije čeka da se pupčana vrpca sama odvoji od bebe, nego da se to radi odmah nakon poroda.

 Ovaj proces ponekad može potrajati i do 10 dana dok se posteljica i pupčana vrpca same ne odvoje. Za to vrijeme, majke moraju brinuti o cijeloj situaciji sve dok priroda ne učini svoje. Zagovornice ove nove metode vjeruju da držanje pupčana vrpce netaknutom može smanjiti šanse infekcije te da omogućuje potpuni prijenos krvi iz posteljice u dijete, i to u vrijeme kada je bebi hrana najpotrebnija. Također, pobornici ove ideje vjeruju da, obzirom da majka ne mora misliti o tome ko će i kako presjeći pupčanu vrpcu, majka i beba imaju više vremena za uspostavljanje povezanosti.

 Narušavanje ovog prirodnog procesa u situacji kada su i majka i beba zdrave vjerojatno će prouzrokovati veću štetu nego korist, smatraju zagovornici „lotus rođenja“. Prema njima, ostavljanje pupčane vrpce da prirodno otpadne stvara savršen pupak i glatku i zdravu kožu kod novorođenčeta. Pogledajte video „lotus birth“



                                         

                                                                                                                                      roditeljstvo.com
Podijelite :

Objavi komentar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Svijet beba - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger