Boli me grlo mama.

U jesenjem i zimskom periodu sluznica gornjih disajnih puteva (nosa , grla i usta) najpodložnija je upalama (virusnim ili bakterijskim) a manifestuje se crvenilom grla, suvoćom, bolom prilikom gutanja, kašljucanjem, promuklost.


 Hladni dani i boravak u kolektivu pogoduju širenju virusa među decom i povećavaju učestalost pojave ovih neprijatnih simptoma koja je uobičajena kod PREHLADA, UPALA GRLA, KRAJNIKA, GRIPA... Ovi neprijatni simptomi dovode do otežanog gutanja a samim tim posledično dolazi do slabijeg unosa hrane kod obolele dece.

 Jedan od najčešćih uzroka pojave ovih simptoma je PREHLADA-NAZEB. Predškolsko dete ima od pet do osam nazeba godišnje koji traju od sedam do devet dana. Uz zapušen nosić i disanje na usta suši se sluzokoža ždrela-grla i dolazi do suvog nadražajnog grla i kašljucanja. Prehlade su najčešče izazvane virusima (rinovirusi, adeno virusi...) a svaki virus koji zahvati sluzokožu nosa, zahvatiće i sluzokožu usne duplje i ždrela.

 KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA ? 


 Pre svega detetu treba pomoći da nesmetano diše na nos (češće čišćenje nosa, ispiranje sa fiziološkim rastvorom) kao i dosta toplih napitaka i odgovarajuće kašaste hrane koja se lako guta. Antibiotska terapija u lečenju prehlada nije adekvatna jer antibiotici ne deluju na viruse pa se preporučuje alternativna terapija (Herbalna i Api terapija) koja brzo, efikasno i bezbedno može ublažiti ove neprijatne simptome a naročito je pogodna za primenu u dečijem uzrastu.

 Kao najpoznatiji predstavnik api terapije i najkorisniji u tu svrhu se već dugo godina koristi prečišćeni ekstrakt propolisa koji dokazano poseduje antinflamatorno dejstvo (smanjuje crvenilo - upalu), antimikrobno i antifungicidno dejstvo (sprečava rast bakterija i gljivica), antivirusno dejstvo, pospešuje zarašćivanje rana – oštećena sluzokoža (afte) i umanjuje bol prilikom gutanja.

 Na našem tržištu postoji veliki broj preparata sa ekstraktom propolisa ali je jako bitno da propolis ekstrakt bude visoko prečišćen, bez alkohola, devoskiran, standardizovan na galagin-(aktivna komponenta iz propolisa) i bez neoclaridan diterpena (hepatotoksičan). Jedino ovakav ekstrakt propolisa može se bezbedno i efikasno koristiti u terapiji otklanjanja neprijatnih simptoma (bol, crvenilo grla, otežano gutanje...).

Takođe, oboleloj deci se preporučuje uzimanje dosta toplih napitaka –čajeva (herbalna terapija ) Žalfije, Timijana, Kamilice da bi se što pre obnovila oštećena sluzokoža grla i umanjio bol prilikom gutanja, te na taj način pomoglo malom bolesniku da što pre ozdravi.

ringeraja.rs
Podijelite :

Objavi komentar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Svijet beba - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger