PRIPREMA za besamel sos
Izrezite gljive rucno ili na rende,stavite u neku dublju tavu,prodinstajte gljive da budu napola gotove,zatim pospite te iste gljive sa otprilike 2 kasike brasna,,promjesajte i dodajte 2 case mlijeka u to,,
Zatim mIjesajte sto vise da nebi vam ostale grudvice po sosu,,
Dodajte zacine slijedece
:vegeta,biber,muskantni orascic,persun ili origano
Smanjite vatru i ostavite ga da dobije odredjenu gustinu,,
Napomena
:ako vam Besamel sos bude gust kad ga skinete sa vatre dodajte mlijeka da bi razblazili sos.
ZAVRSNICA;
Isjecite file na tanje listove,poredajte ih u tavu i isprzite,,
Skinte sa vatre poredajte na tanjir i prelijte sa besamel sos-om
Dodajte malo salate na drugi kraj tanjira i jelo je spremno,
Objavi komentar