KAKO SE ODVIKNUTI OD DUDE VARALICE

Dijete koje prihvati dudu teško se od nje odvoji Duda smiruje dijete u onim trenucima kad mama nije kraj njega. 

Pomaže mu i kada niču zubi i probijaju otečene i crvene desni, što djetetu nije ugodno. I stvarno, izgleda da taj mali predmet ima važno mjesto u ranom razdoblju života. 

 U nastavku evo nekoliko ideja šta možete uraditi sa dudama: 

 Izrežite dudu varalicu 

 Ovo možda nije najprivlačniji način za odvikavanje od dude, ali vrijedi pokušati. Uzmite djetetu dudu kada je ne bude koristilo, te je izrežite sve do plastike. Objasnite svom djetetu da je duda strgana i ne može se popraviti. Recite mu da može zadržati plastični dio, ako to želi. U sljedećih nekoliko dana zaboravit će na dudu. 

 Grozan okus 

 Ovo može biti loša metoda, ali vrijedi pokušati. Kada je riječ o hrani znate što vaše dijete voli, a što ne voli. Premažite dudu hranom koju dijete ne voli dok neće obraćati pažnju i tada mu je dajte. Ono će povezati loš okus sa dudom i prestat će je koristiti. 

 Jednostavno bacite dudu 

 Ako mislite da vam nijedna od navedenih metoda neće upaliti, uvijek možete jednostavno uzeti dudu i baciti je (jedni su roditelji rekli da je dudu odnio susjedov pas). Ako ste čvrsti i pridržavate se odluke, vaše će dijete vjerojatno nekoliko dana plakati za dudom, par dana moliti da mu je vratiti, ali s vremenom će se prilagoditi.
Podijelite :

Objavi komentar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Svijet beba - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger